Hoe vaak moet ik trainen voor resultaat?

Wanneer je echt resultaat wilt wordt minimaal twee keer in de week powerwalken aanbevolen. Past dit echt niet in je agenda, dan zal je met één keer in de week ook voortgang boeken alleen duurt dit langer en zal het resultaat wat minder zijn.

Voor wie is het niet geschikt?

Powerwalking is niet geschikt voor jou als je kampt met (chronische) blessures waardoor fysieke inspanning te veel wordt. Wanneer het voor je spieren en banden te inspannend is en hierdoor pijnklachten ontstaan. Let wel: in het begin is het logisch dat jij je spieren voelt omdat je met powerwalking je lijf aan het werk zet.

Wat trek ik aan?

Powerwalking doen we in sportkleding, het liefst in laagjes. Zodat je het warm genoeg hebt, maar wat uit kunt doen als je het te warm krijgt.  Ook is het prettig als je sportschoenen of lichte wandelschoenen draagt zodat je makkelijk op tempo kan lopen.

Kan ik het tempo wel bijhouden?

Met powerwalken lopen we gemiddeld 6,5 km per uur. Dit tempo haalt bij lange na niet iedereen in het begin en dit hoeft ook helemaal niet. Je zal zien dat na een paar weken je vanzelf sneller gaat. De vlugge lopers doen aan lussen wanneer de onderlinge afstand te groot wordt. Zo kan iedereen op… Lees verder Kan ik het tempo wel bijhouden?

Is dit iets voor mij?

Als jij graag gezellig in groepsverband in de buitenlucht wilt sporten, nieuwe mensen wilt ontmoeten en een sport zoekt die je snel fitter maakt en goed vol te houden is? Dan is powerwalking zeker wat voor jou.